Jadłospis

 

                                     Jadłospis               

 OD 14.11  DO 18.11

   Śniadanie I                                Śniadanie II                                  Obiad

 

Poniedziałek

Herbata owocowa,  chleb razowy  z masłem, pasta mięsna ze szczypiorkiem i rzodkiewką.

 VEGE: humus.

Kawa Inka, tosty z mozzarellą i ketchupem, słupki ogórka zielonego do chrupania, winogron. Zupa szczawiowa z jajkiem, racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem, surówka  z tartej marchewki, kompot owocowy.

 

Wtorek Herbata ziołowa, chleb razowy z masłem, pasta z makreli w pomidorach ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym.

 

Budyń czekoladowy, biszkopty, ćwiartki pomarańczy.

 

Zupa kremowa z zielonego groszku, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej z winegretem,  kompot owocowy.

VEGE: pulpeciki z soczewicy

Środa Herbata ziołowa, bułka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Płatki ryżowe na mleku z musem truskawkowym, ćwiartki gruszki. Krupnik z zieloną pietruszką,  ziemniaki, kotlet drobiowy szarpany, surówka z pora z marchewką i jogurtem naturalnym,  kompot owocowy.

VEGE: kotlet szpinakowy  z żółtym serem.

Czwartek Herbata owocowa, chleb graham z masłem, pasztet wieprzowy,  papryka czerwona

VEGE: pasztet sojowy.

Galaretka agrestowa, ½ banana, wafle ryżowe. Zupa z soczewicy czerwonej z wędzonką, pierogi leniwe polane masełkiem i miodem z cynamonem, ćwiartki jabłka,  lemoniada.
Piątek Kakao, bułka maślana z masłem i powidłami śliwkowymi, plastry cytryny.

 

Herbata ziołowa, chleb graham z masłem, szynka delikatesowa, sałata zielona, plastry melona.

VEGE: ser żółty.

Rosolnik z lanymi kluseczkami i koperkiem,  kotlet ziemniaczany w sosie pieczarkowym,  surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy.

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 

Smacznego! Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Skip to content