Jadłospis

 

                                     Jadłospis               

 OD 17.01  DO 21.01

                               Śniadanie I                     Śniadanie II                       Obiad

 

 

Poniedziałek

Herbata owocowa, chleb razowy z masłem, pasta z makreli w oleju z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym Kawa Inka, bułka pszenna z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, plastry melona. Zupa jarzynowa z brukselką, placuszki pancakes z polewą malinową i bananem, sok Kubuś.
Wtorek Herbata owocowa, chleb graham z masłem, szynka pajda, ogórek zielony. Owsianka z bakaliami i cynamonem, mandarynka. Zupa nylonowa z  koperkiem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z pora i marchewki z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
Środa Kakao, chleb razowy z masłem, klops z cielęciną, sałata zielona Jogurt owocowy, wafle ryżowe, ½ banana. Zupa szczawiowa z jajkiem, kopytka w sosie pieczarkowym, buraczki czerwone, domowa lemoniada.
 

Czwartek

Herbata ziołowa, chleb orkiszowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona. Budyń czekoladowy, biszkopty, ćwiartki pomarańczy. Krupnik z zieloną pietruszką, ziemniaki, udko z kurczaka pieczone, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy.
 

Piątek

Herbata owocowa, bułka maślana z masłem, twarożek z miodem, plastry cytryny. Kasza kukurydziana na mleku z musem truskawkowym, ćwiartki jabłka. Kremowa zupa brokułowa, Kremowa zupa z zielonego groszku makaron, pulpeciki z morszczuka w sosie pomidorowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

Smacznego!Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 


Zastrzega się zmiany w jadłospisie.


Skip to content