Jadłospis

Jadłospis<— do wydruku

 Jadłospis               

OD 09.12 DO 13.12

I Śniadanie                                II Śniadanie                                        Obiad 

 

Poniedziałek

Herbata ziołowa, bułka pszenna z masłem, szynka konserwowa, papryka czerwona. Kasza  kukurydziana na mleku z musem z czarnych jagód, winogron. Zupa jarzynowa z makaronem i brukselką, placki ziemniaczane ze śmietaną, ogórek zielony do chrupania, sok 100% z pomarańczy.
 

Wtorek

Herbata owocowa z  miodem, chleb orkiszowy z masłem, pasta z makreli w pomidorach ze szczypiorkiem.

 

Owsianka na mleku z bakaliami, komosą ryżową i otrębami, ćwiartki gruszki. Zupa grochowa, ziemniaki, kotlety drobiowe szarpane z pieca, sałata zielona ze śmietaną, kompot owocowy
 

Środa

Kakao, chleb graham z masłem, pasztet drobiowy pieczony, szczypiorek i rzodkiewka. Herbata z miodem, ½ pizzerinki, mandarynka. Zupa z młodej kapusty z indykiem, pierogi leniwe z polewą truskawkową, surówka z tartej marchewki z jabłkiem, kompot owocowy.
 

Czwartek

Herbata ziołowa z miodem, chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata zielona. Kawa inka, bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, plastry ananasa. Zupa pieczarkowa z ziemniakami, makaron z  sosem bolognese, sałata lodowa z pomidorem, papryką  i sosem winegret, domowa lemoniada.
 

Piątek

Kakao, bułka maślana  z masłem, twarożek z miodem, ćwiartki pomarańczy. Kisiel truskawkowy, ½ banana, wafle ryżowe. Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami, ziemniaki, kotleciki  z pieca z miruny, surówka z młodej kapusty,  kompot owocowy.

 

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler.

Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Smacznego !