Jadłospis<— do wydruku
Jadłospis
OD 01.03 DO 05.03
Śniadanie I Śniadanie II Obiad
Poniedziałek |
Kakao, bułka maślana z masłem, twarożek z miodem, plastry cytryny. |
Szwedzki stół*
|
Zupa pomidorowa z drobnym makaronem, ziemniaki, wątróbka drobiowa z duszoną cebulą, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, sok 100% z jabłek. |
Wtorek |
Herbata owocowa, chleb graham z masłem, pasztet z królikiem, pomidorki koktajlowe. | Kasza manna na mleku z musem malinowym, ćwiartki gruszki. | Zupa jarzynowa z brukselką, ryż, pulpeciki w sosie własnym, marchewka z groszkiem na ciepło, domowa lemoniada z miętą. |
Środa | Kawa Inka, kanapki wiosenne (chleb razowy z masłem, jajko gotowane, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, papryka) | Jogurt owocowy z mascarpone, plastry ananasa, wafle ryżowe. | Krupnik jaglany z lubczykiem, ziemniaki, kotlety szarpane drobiowe, surówka z pora z marchewką i jogurtem, kompot owocowy. |
Czwartek |
Kakao, bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, sałata zielona. | Galaretka agrestowa, ½ banana, bułeczka drożdżowa. | Kapuśniak z wędzonką, kopytka w sosie pieczarkowym, buraczki czerwone, sok Kubuś immuno odporność do picia. |
Piątek |
Herbata ziołowa, bułka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką. | Budyń czekoladowy, biszkopty, mandarynka. | Kremowa zupa z zielonego groszku ziemniaki, dorsz z pieca, surówka z kapusty białej, kompot owocowy. |
Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem.
* Chleb razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, papryka czerwona, sałata zielona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ćwiartki jabłka, Herbata ziołowa z miodem.
Smacznego!