Jadłospis

 

                                     Jadłospis               

 OD 20.06  DO 24.06

                               Śniadanie I                     Śniadanie II                       Obiad

 

 

Poniedziałek

Kawa Inka, chleb graham z masłem, pasta mięsna ze szczypiorkiem, ogórek kiszony. Deser Monte, biszkopty, ½ banana. Kapuśniak z młodej kapusty z sokiem pomidorowym, makaron ze szpinakiem i twarogiem w sosie śmietanowo – czosnkowym, ćwiartki jabłka, kompot owocowy.
Wtorek Herbata owocowa, chleb słonecznikowy z masłem, pasta z makreli w oleju z jajkiem gotowanym i szczypiorkiem. Płatki jęczmienne na mleku z bakaliami, truskawki. Zupa ryżowa z lubczykiem, ziemniaki młode z koperkiem, nugetsy z kurczaka, surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami, kompot owocowy.
Środa Kakao, bułka wrocławska krojona z masłem, kiełbaska na ciepło z ketchupem, ogórek zielony. Herbata ziołowa, chleb razowy z masłem, ser żółty, pomidor, plastry arbuza. Zupa ogórkowa z koperkiem, ryż z polewą truskawkową, sok 100% pomarańczowy, ćwiartki jabłka.
Czwartek Herbata owocowa, chleb orkiszowy z masłem, pieczona łopatka, sałata zielona. Płatki ryżowe na mleku z musem malinowym, ćwiartki gruszki. Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami, młode ziemniaczki z koperkiem, kotlet mielony, kalafior i fasolka szparagowa na ciepło z bułką tartą i masełkiem, lemoniada.
Piątek Herbata ziołowa, bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kiełki rzodkiewki. Budyń czekoladowy, chipsy z jabłek, ćwiartki pomarańczy. Kremowa zupa brokułowa, młode ziemniaczki z koperkiem, paluszki rybne, buraczki czerwone, kompot owocowy.

 

 

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 

Smacznego! Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Skip to content