JADŁOSPIS
15. 04 – 19.04. 2024 r.
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | Wartość energetyczna |
białko | tłuszcze | węglo- wodany |
sól | |||||
[kcal] | [kJ] | [g] | [g] | [g] | [g] | ||||||||
poniedziałek, 15 kwietnia 2024 | 1083 | 4550 | 28,2 | 38,7 | 159,7 | 1,830 | |||||||
► | I śniadanie | 200 | 838 | 9,1 | 6,5 | 26,9 | 0,561 | ||||||
● | kanapka z pieczywa razowego z masłem i pastą mięsną z kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 200 | 838 | 9,1 | 6,5 | 26,9 | 0,561 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
► | II śniadanie | 313 | 1325 | 11,6 | 6,9 | 52,7 | 0,716 | ||||||
● | Chałka drożdżowa z masłem i konfiturą truskawkową | 1 x 1szt. | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 154 | 653 | 4,1 | 2,5 | 29,2 | 0,490 | ||||
● | Gruszka | 80 g | 46 | 195 | 0,5 | 0,2 | 11,5 | 0,004 | |||||
● | Kakao ciemne niskosłodzone | 1 x 200g | Mleko | 113 | 477 | 7,0 | 4,2 | 12,0 | 0,222 | ||||
► | obiad / I danie zupa | 103 | 430 | 2,0 | 4,5 | 14,0 | 0,470 | ||||||
● | Zupa ogórkowa z ryżem | 250 g | Mleko, Seler | 103 | 430 | 2,0 | 4,5 | 14,0 | 0,470 | ||||
► | obiad / II danie | 315 | 1309 | 4,9 | 20,6 | 28,7 | 0,077 | ||||||
● | Placki ziemniaczane ze śmietaną | 110 | Zboża zawierające gluten, Jaja | 282 | 1174 | 4,7 | 18,0 | 26,6 | 0,066 | ||||
● | Mix sałat z pomidorem, ogórkiem, cebula i oliwa z oliwek | 50 g | 33 | 135 | 0,5 | 2,6 | 2,1 | 0,008 | |||||
► | obiad / napój | 152 | 648 | 0,6 | 0,2 | 37,4 | 0,006 | ||||||
● | Kompot z wiśni, z cukrem | 200 g | 152 | 648 | 0,6 | 0,2 | 37,4 | 0,006 | |||||
wtorek, 16 kwietnia 2024 | 869 | 3646 | 40,5 | 29,8 | 115,2 | 5,974 | |||||||
► | I śniadanie | 128 | 539 | 3,9 | 2,4 | 24,1 | 0,509 | ||||||
● | bułka grahamka z masłem i żółtym serem, pomidor | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 128 | 539 | 3,9 | 2,4 | 24,1 | 0,509 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
► | II śniadanie | 232 | 978 | 9,1 | 5,0 | 39,4 | 0,557 | ||||||
● | płatki jaglane na mleku | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 192 | 811 | 8,8 | 4,7 | 29,7 | 0,553 | ||||
● | Jabłko | 80 g | 40 | 167 | 0,3 | 0,3 | 9,7 | 0,004 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 87 | 367 | 4,1 | 1,2 | 15,6 | 4,387 | ||||||
● | Zupa nylonowa z koperkiem | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Seler | 87 | 367 | 4,1 | 1,2 | 15,6 | 4,387 | ||||
► | obiad / II danie | 402 | 1675 | 23,2 | 21,1 | 30,9 | 0,520 | ||||||
● | Ziemniaki purée | 100 g | 81 | 341 | 1,9 | 1,5 | 15,6 | 0,020 | |||||
● | Kotlet mielony z pieca | 100 g | Zboża zawierające gluten, Jaja, | 301 | 1254 | 20,7 | 18,3 | 13,7 | 0,478 | ||||
● | Mizeria ze śmietaną12% tłuszczu | 50 g | Mleko | 20 | 80 | 0,6 | 1,3 | 1,6 | 0,022 | ||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
środa, 17 kwietnia 2024 | 1011 | 4240 | 39,0 | 37,6 | 136,3 | 1,691 | |||||||
► | I śniadanie | 444 | 1856 | 15,6 | 21,9 | 48,1 | 1,501 | ||||||
● | Kiełbasa parówkowa na ciepło | 50 g | 156 | 642 | 5,8 | 14,7 | 0,840 | ||||||
● | Kawa inka na mleku | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 189 | 799 | 7,6 | 3,6 | 33,4 | 0,405 | ||||
● | bułka wrocławska z masłem i szczypiorkiem | 1 x 30g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 97 | 406 | 2,1 | 3,6 | 14,3 | 0,252 | ||||
● | Ogórek do chrupania | 15 g | 2 | 9 | 0,1 | 0,0 | 0,4 | 0,004 | |||||
► | II śniadanie | 180 | 761 | 3,2 | 1,0 | 40,5 | 0,042 | ||||||
● | Galaretka owocowa | 100 g | 80 | 339 | 2,0 | 0,2 | 17,9 | 0,003 | |||||
● | Herbatniki | 5 g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 22 | 92 | 0,4 | 0,6 | 3,8 | 0,037 | ||||
● | Banan | 80 g | 78 | 330 | 0,8 | 0,2 | 18,8 | 0,002 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 144 | 606 | 7,6 | 4,0 | 22,2 | 0,020 | ||||||
● | Zupa fasolowa z kiełbasą | 200 g | Zboża zawierające gluten, Seler | 144 | 606 | 7,6 | 4,0 | 22,2 | 0,020 | ||||
► | obiad / II danie | 223 | 930 | 12,4 | 10,6 | 20,3 | 0,127 | ||||||
● | pierogi leniwe polane masełkiem z cynamonem i miodem | 1 x 75g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 194 | 809 | 12,0 | 10,4 | 13,1 | 0,059 | ||||
● | Surówka z marchwi i jabłek | 50 g | 29 | 121 | 0,4 | 0,2 | 7,2 | 0,068 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
czwartek, 18 kwietnia 2024 | 957 | 4037 | 45,8 | 26,2 | 139,9 | 3,407 | |||||||
► | I śniadanie | 524 | 2213 | 24,0 | 12,2 | 80,7 | 1,268 | ||||||
● | rogaliki maślany z nutellą | 1 x 150kg | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 407 | 1719 | 16,9 | 8,0 | 67,7 | 1,045 | ||||
● | Cytryna w plastrach | 10 g | 4 | 17 | 0,1 | 0,0 | 1,0 | 0,001 | |||||
● | Kakao ciemne niskosłodzone | 1 x 200g | Mleko | 113 | 477 | 7,0 | 4,2 | 12,0 | 0,222 | ||||
► | II śniadanie | 158 | 666 | 1,9 | 3,3 | 32,1 | 0,038 | ||||||
● | sałatka owocowa ze świeżych owoców | 1 x 180g | 106 | 448 | 1,1 | 0,5 | 26,0 | 0,010 | |||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
● | Wafle do chrupania | 10 g | 52 | 218 | 0,8 | 2,8 | 6,1 | 0,028 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 32 | 136 | 1,4 | 0,4 | 6,4 | 1,973 | ||||||
● | Kremowa zupa z papryki czerwonej i batatów | 1 x 250g | Mleko | 32 | 136 | 1,4 | 0,4 | 6,4 | 1,973 | ||||
► | obiad / II danie | 223 | 887 | 18,0 | 10,4 | 15,5 | 0,127 | ||||||
● | Kasza jęczmienna, perłowa, gotowana | 50 g | Zboża zawierające gluten | 54 | 227 | 1,1 | 0,4 | 12,0 | 0,002 | ||||
● | gulasz wieprzowy | 1 x 100g | Mleko | 136 | 573 | 16,7 | 7,2 | 1,4 | 0,117 | ||||
● | surówka z kapusty czerwonej | 50 g | 33 | 135 | 0,5 | 2,6 | 2,1 | 0,008 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
piątek, 19 kwietnia 2024 | 734 | 3082 | 31,4 | 23,6 | 104,8 | 2,235 | |||||||
► | I śniadanie | 138 | 580 | 5,4 | 5,7 | 18,0 | 0,362 | ||||||
● | kanapka z chleba razowego z masłem i łopatką zapiekaną | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 134 | 563 | 5,0 | 5,6 | 17,3 | 0,359 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
● | Sałata | 25 g | 4 | 17 | 0,4 | 0,1 | 0,7 | 0,003 | |||||
► | II śniadanie | 186 | 778 | 6,5 | 5,0 | 29,4 | 0,166 | ||||||
● | Ryż na mleku 3,2% tłuszczu | 200 g | Mleko | 148 | 620 | 5,8 | 4,8 | 20,4 | 0,160 | ||||
● | Pomarańcza | 80 g | 38 | 158 | 0,7 | 0,2 | 9,0 | 0,006 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 122 | 514 | 4,2 | 2,2 | 22,8 | 0,086 | ||||||
● | Zupa z porów z makaronem | 200 g | Mleko, Seler | 122 | 514 | 4,2 | 2,2 | 22,8 | 0,086 | ||||
► | obiad / II danie | 268 | 1123 | 15,1 | 10,6 | 29,4 | 1,620 | ||||||
● | Ziemniaki purée | 100 g | 81 | 341 | 1,9 | 1,5 | 15,6 | 0,020 | |||||
● | ryba z pieca | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Jaja, Ryby | 125 | 524 | 12,5 | 4,9 | 7,6 | 1,234 | ||||
● | Surówka z kwaszonej kapusty | 80 g | 62 | 258 | 0,7 | 4,2 | 6,2 | 0,366 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 |
SMACZNEGO 🙂 |
Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.
Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler.
Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.