JADŁOSPIS
18. 03 – 22.03. 2024 r.
posiłek potrawa/składnik |
ilość | j.m. | alergeny | Wartość energetyczna |
białko | tłuszcze | węglo- wodany |
sól | |||||
[kcal] | [kJ] | [g] | [g] | [g] | [g] | ||||||||
poniedziałek, 18 marca 2024 | 869 | 3662 | 32,6 | 18,8 | 151,9 | 2,059 | |||||||
► | I śniadanie | 134 | 560 | 4,1 | 5,9 | 17,6 | 0,800 | ||||||
● | Kanapka z chleba razowego z masłem i pastą z makreli w pomidorach ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym | 1 x 70g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Ryby | 134 | 560 | 4,1 | 5,9 | 17,6 | 0,800 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
► | II śniadanie | 392 | 1657 | 12,3 | 6,2 | 75,2 | 1,115 | ||||||
● | tosty z mozarellą i ketchupem | 1 x 1porc. | Mleko | 157 | 663 | 4,2 | 2,4 | 30,3 | 0,706 | ||||
● | Gruszka | 80 g | 46 | 195 | 0,5 | 0,2 | 11,5 | 0,004 | |||||
● | Kawa inka na mleku | 1 x 150g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 189 | 799 | 7,6 | 3,6 | 33,4 | 0,405 | ||||
► | obiad / I danie zupa | 175 | 730 | 11,0 | 4,8 | 24,8 | 0,045 | ||||||
● | Zupa grochowa z wędzonką | 250 g | Zboża zawierające gluten, Seler | 175 | 730 | 11,0 | 4,8 | 24,8 | 0,045 | ||||
► | obiad / II danie | 148 | 628 | 5,0 | 1,8 | 29,1 | 0,098 | ||||||
● | pampuchy drożdżowe gotowane na parze z polewą truskawkowo-śmietankową | 1 x 100g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 137 | 580 | 4,8 | 1,0 | 26,2 | 0,029 | ||||
● | Surówka z marchwi i jabłek | 20 g | 11 | 48 | 0,2 | 0,1 | 2,9 | 0,027 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
wtorek, 19 marca 2024 | 757 | 3180 | 31,7 | 24,4 | 108,6 | 1,461 | |||||||
► | I śniadanie | 117 | 490 | 3,7 | 2,8 | 19,9 | 0,532 | ||||||
● | kanapka z chleba razowego z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki | 1 x 65g | Zboża zawierające gluten, Jaja | 117 | 490 | 3,7 | 2,8 | 19,9 | 0,532 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
► | II śniadanie | 232 | 978 | 9,1 | 5,0 | 39,4 | 0,557 | ||||||
● | Płatki zdorzowe z miodem na mleku | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 192 | 811 | 8,8 | 4,7 | 29,7 | 0,553 | ||||
● | Jabłko | 80 g | 40 | 167 | 0,3 | 0,3 | 9,7 | 0,004 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 75 | 318 | 3,0 | 1,5 | 13,8 | 0,088 | ||||||
● | Zupa kalafiorowa zabielana śmietana | 250 g | Mleko, Seler | 75 | 318 | 3,0 | 1,5 | 13,8 | 0,088 | ||||
► | obiad / II danie | 313 | 1307 | 15,7 | 15,0 | 30,3 | 0,283 | ||||||
● | Ziemniaki purée | 100 g | 81 | 341 | 1,9 | 1,5 | 15,6 | 0,020 | |||||
● | Kotlet mielony z mięsa mieszanego, smażony | 80 g | Zboża zawierające gluten, Jaja | 213 | 887 | 13,0 | 13,4 | 10,4 | 0,226 | ||||
● | Buraki, gotowane w wodzie | 50 g | 19 | 79 | 0,8 | 0,1 | 4,3 | 0,037 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
środa, 20 marca 2024 | 1040 | 4384 | 27,2 | 27,3 | 179,7 | 1,144 | |||||||
► | I śniadanie | 228 | 961 | 12,2 | 8,5 | 26,8 | 0,912 | ||||||
● | kanapka z chleba grahama z masłem, szynką delikatesową i sałatą zieloną | 1 x 50g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 115 | 484 | 5,2 | 4,3 | 14,8 | 0,690 | ||||
● | Kakao ciemne niskosłodzone | 1 x 200g | Mleko | 113 | 477 | 7,0 | 4,2 | 12,0 | 0,222 | ||||
► | II śniadanie | 368 | 1552 | 2,5 | 5,1 | 80,5 | 0,021 | ||||||
● | Kisiel owocowy | 200 g | 202 | 856 | 0,6 | 0,2 | 51,4 | 0,006 | |||||
● | Ciasto kruche | 20 g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja | 88 | 366 | 1,1 | 4,7 | 10,3 | 0,013 | ||||
● | Banan | 80 g | 78 | 330 | 0,8 | 0,2 | 18,8 | 0,002 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 95 | 403 | 2,3 | 2,0 | 18,3 | 0,063 | ||||||
● | Zupa ziemniaczana | 250 g | Zboża zawierające gluten, Seler | 95 | 403 | 2,3 | 2,0 | 18,3 | 0,063 | ||||
► | obiad / II danie | 233 | 974 | 9,8 | 11,5 | 24,7 | 0,142 | ||||||
● | Gołąbki z mięsem i ryżem, w sosie pomidorowym | 200 g | Mleko | 222 | 926 | 9,2 | 11,4 | 22,4 | 0,120 | ||||
● | Ogórek | 80 g | 11 | 48 | 0,6 | 0,1 | 2,3 | 0,022 | |||||
► | obiad / napój | 116 | 494 | 0,4 | 0,2 | 29,4 | 0,006 | ||||||
● | Kompot z jabłek, z cukrem | 200 g | 116 | 494 | 0,4 | 0,2 | 29,4 | 0,006 | |||||
czwartek, 21 marca 2024 | 819 | 3436 | 37,6 | 26,8 | 112,0 | 4,922 | |||||||
► | I śniadanie | 139 | 585 | 5,4 | 4,7 | 20,3 | 1,374 | ||||||
● | Kanapki z pieczywa razowego z masłem i pastą twarogową z awokado | 1 x 60g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 139 | 585 | 5,4 | 4,7 | 20,3 | 1,374 | ||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
► | II śniadanie | 236 | 986 | 7,3 | 5,7 | 39,6 | 0,189 | ||||||
● | Płatki ryżowe na mleku z prażonych jabłek z rodzynkami | 1 x 250g | Mleko | 198 | 828 | 6,6 | 5,5 | 30,6 | 0,183 | ||||
● | Pomarańcza | 80 g | 38 | 158 | 0,7 | 0,2 | 9,0 | 0,006 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 93 | 388 | 2,5 | 5,8 | 8,0 | 0,075 | ||||||
● | Zupa szczawiowa | 250 g | Mleko, Jaja, Seler | 93 | 388 | 2,5 | 5,8 | 8,0 | 0,075 | ||||
► | obiad / II danie | 331 | 1390 | 22,2 | 10,5 | 38,9 | 3,283 | ||||||
● | nuggetsy z kurczaka | 1 x 80g | Jaja | 192 | 805 | 19,4 | 8,3 | 10,2 | 3,190 | ||||
● | Ziemniaki purée | 100 g | 81 | 341 | 1,9 | 1,5 | 15,6 | 0,020 | |||||
● | surówka z selera z brzoskwinią, rodzynkami i jogurtem naturalnym | 1 x 80porc. | Mleko | 58 | 244 | 0,9 | 0,7 | 13,1 | 0,073 | ||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | |||||
piątek, 22 marca 2024 | 855 | 3560 | 25,8 | 50,9 | 78,6 | 6,780 | |||||||
► | I śniadanie | 257 | 1063 | 8,1 | 18,3 | 15,0 | 1,099 | ||||||
● | Kiełbasa parówkowa | 50 g | 156 | 642 | 5,8 | 14,7 | 0,840 | ||||||
● | herbata ziołowo/owocowa | 200 g | |||||||||||
● | Ogórek | 25 g | 4 | 15 | 0,2 | 0,0 | 0,7 | 0,007 | |||||
● | bułka wrocławska z masłem i szczypiorkiem | 1 x 30g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 97 | 406 | 2,1 | 3,6 | 14,3 | 0,252 | ||||
► | II śniadanie | 269 | 1125 | 8,8 | 15,0 | 26,9 | 0,150 | ||||||
● | czekoladowa owsianka z chrupiącymi orzeszkami i świeżymi owocami | 1 x 200g | Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy | 239 | 997 | 8,1 | 14,8 | 20,2 | 0,106 | ||||
● | Melon | 80 g | 30 | 128 | 0,7 | 0,2 | 6,7 | 0,044 | |||||
► | obiad / I danie zupa | 83 | 345 | 2,0 | 4,8 | 9,0 | 0,070 | ||||||
● | Kapuśniak ze słodkiej kapusty | 250 g | Seler | 83 | 345 | 2,0 | 4,8 | 9,0 | 0,070 | ||||
► | obiad / II danie | 226 | 940 | 6,7 | 12,7 | 22,5 | 5,460 | ||||||
● | makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i czosnkiem w sosie śmietanowym z serem typu feta | 1 x 250g | Zboża zawierające gluten, Mleko | 169 | 705 | 5,8 | 9,0 | 17,4 | 3,468 | ||||
● | sałata lodowa z pomidorem w sosie winegret | 1 x 80g | 57 | 235 | 0,9 | 3,7 | 5,1 | 1,992 | |||||
► | obiad / napój | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 | ||||||
● | kompot owocowy niskosłodzony | 1 x 150g | 20 | 87 | 0,2 | 0,1 | 5,2 | 0,001 |
SMACZNEGO 🙂
Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.
Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler.
Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.