Jadłospis

Jadłospis<— do wydruku

 

 Jadłospis               

OD 14.09  DO 18.09

                               Śniadanie I                     Śniadanie II                       Obiad

 

 

Poniedziałek

Kakao, bułka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor.          Szwedzki stół* Zupa z soczewicy z wędzonką, naleśniki z twarogiem i polewą truskawkową, ćwiartki jabłka, sok 100% pomarańczowy.
 

Wtorek

Herbata owocowa,

chleb graham z masłem, pasta z makreli w oleju z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym.

Owsianka z bakaliami i cynamonem, śliwki, sok „KUBUŚ”.

 

Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami, ziemniaki, kotlet mielony , sałata ze śmietaną i szczypiorkiem, kompot owocowy.
 

Środa

Kawa Inka, bułka wrocławska krojona z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe. Serek homogenizowany, wafle ryżowo – zbożowe, winogron. Zupa pieczarkowa z ziemniakami,  gołąbki w sosie pomidorowym, słupki ogórka zielonego do chrupania, sok 100% z jabłek.
 

Czwartek

Herbata owocowa, chleb razowy  z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata zielona. Kawa Inka, bułka grahamka z masłem, pasta mięsna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, plastry melona. Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, ryba z pieca, surówka z kapusty czerwonej, lemoniada.
 

Piątek

Herbata ziołowa, bułka maślana z masłem, twarożek z miodem, plastry cytryny. Płatki ryżowe na mleku z musem truskawkowym, ćwiartki jabłka, chipsy z suszonych owoców. Kremowa zupa dyniowa z imbirem i pomarańczą, makaron z gulaszem, buraczki czerwone, kompot owocowy.


Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem.       
Smacznego!