Jadłospis

Jadłospis<— do wydruku

 

                                     Jadłospis               

OD 01.03  DO 05.03

                               Śniadanie I                     Śniadanie II                       Obiad

 

 

Poniedziałek

Kakao, bułka maślana z masłem, twarożek z miodem, plastry cytryny.  

Szwedzki stół*

 

Zupa pomidorowa z drobnym makaronem, ziemniaki, wątróbka drobiowa z duszoną cebulą, surówka z ogórka kiszonego z marchewką, sok 100% z jabłek.
 

Wtorek

Herbata owocowa, chleb graham z masłem, pasztet z królikiem, pomidorki koktajlowe. Kasza manna na mleku z musem malinowym, ćwiartki gruszki. Zupa jarzynowa z brukselką, ryż, pulpeciki w sosie własnym, marchewka z groszkiem na ciepło, domowa lemoniada z miętą.
Środa Kawa Inka, kanapki wiosenne (chleb razowy z masłem, jajko gotowane, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypiorek, papryka) Jogurt owocowy z mascarpone, plastry ananasa, wafle ryżowe. Krupnik jaglany z lubczykiem, ziemniaki, kotlety szarpane drobiowe, surówka z pora z marchewką i jogurtem, kompot owocowy.
 

Czwartek

Kakao, bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, sałata zielona. Galaretka agrestowa, ½ banana, bułeczka drożdżowa. Kapuśniak z wędzonką, kopytka w sosie pieczarkowym, buraczki czerwone, sok Kubuś immuno odporność do picia.
 

Piątek

Herbata ziołowa, bułka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Budyń czekoladowy, biszkopty, mandarynka. Kremowa zupa z zielonego groszku ziemniaki, dorsz z pieca, surówka z kapusty białej, kompot owocowy.

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem.       

* Chleb razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, ser żółty, papryka czerwona, sałata zielona, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ćwiartki jabłka, Herbata ziołowa z miodem.

Smacznego!


Skip to content