Jadłospis

Jadłospis<— do wydruku

 Jadłospis               

OD 20.01 DO 24.01

I Śniadanie                                II Śniadanie                                        Obiad 

 

Poniedziałek

Herbata ziołowa z miodem, chleb ziarnisty z masłem, szynka konserwowa, papryka czerwona. Kakao, bułka grahamka   z masłem, pasztet drobiowy pieczony, rzodkiewka, szczypiorek, plastry ananasa. Zupa szczawiowa z jajkiem i mięsem z indyka, racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem, surówka z tartej marchewki, sok pomarańczowy 100%.
 

Wtorek

Herbata owocowa z  miodem, chleb orkiszowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek kiszony.

 

Kasza kukurydziana na mleku z musem truskawkowym, ćwiartki gruszki. Rosolnik z lanymi kluseczkami  i koperkiem, ziemniaki, kotlety szarpane drobiowe, sałata zielona ze śmietaną, lemoniada.
 

Środa

Kawa Inka, chleb słonecznikowy z masłem, polędwica drobiowa, pomidor. Galaretka cytrynowa, rogalik z czekoladą, ćwiartki pomarańczy. Barszcz czerwony zabielany, łazanki z mięsem i kapustą mieszaną, ćwiartki jabłka do chrupania, kompot owocowy.
 

Czwartek

Herbata ziołowa z miodem, bułka maślana z konfiturą truskawkową, plastry cytryny. Owsianka z otrębami, Quinna, bakaliami  i cynamonem, mandarynka.

 

Zupa z soczewicy czerwonej, ziemniaki, pulpeciki z morszczuka w sosie ziołowym, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.
 

Piątek

Herbata ziołowa z miodem, chleb ziarnisty z masłem,  pasta z makreli w pomidorach ze szczypiorkiem. Budyń czekoladowy chipsy z suszonych jabłek,  ½ banana.  Zupa kalafiorowa, risotto z kurczaka z warzywami na ciepło,  słupki ogórka zielonego do chrupania, kompot owocowy.

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler.

Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Smacznego !