Jadłospis

 

                                     Jadłospis               

 OD 19.09  DO 23.09

   Śniadanie I                                Śniadanie II                                  Obiad

 

 

Poniedziałek

Herbata owocowa,  chleb razowy z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki. ½ pizzerinki z pieczarkami i ketchupem, ćwiartki gruszki. Zupa krem z brokuł, racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem, surówka z tartej marchewki, sok pomarańczowy 100%
Wtorek Kakao, rogal z masłem, ser żółty, sałata zielona. Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem z polewą śmietankową, winogron. Rosół z makaronem, ziemniaki, wołowina duszona z warzywami, buraczki czerwone,  kompot owocowy VEGE: ziemniaki, jajko sadzone,
Środa Herbata ziołowa, chleb orkiszowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka czerwona Owsianka z bakaliami, śliwki. Żurek z jajkiem,  makaron z sosem bolognese, sałata lodowa z winegretem, kompot owocowy.

VEGE: makaron w sosie pomidorowym z warzywami.

Czwartek Herbata owocowa, chleb graham z masłem,  pasta z makreli w oleju ze szczypiorkiem, jajkiem gotowanym, ogórek kiszony. Budyń waniliowy, ½ banana, biszkopty. Zupa ryżowa z koperkiem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami, kompot owocowy.

VEGE: kotlet sojowy.

Piątek Herbata ziołowa, bułka wrocławska z masłem i ogórkiem zielonym kiełbaska na ciepło z ketchupem.

VEGE: kiełbaska sojowa na ciepło z ketchupem.

Deser Monte, wafle ryżowe, ćwiartki pomarańczy. Kremowa zupa dyniowa, kluski śląskie z kapustą zasmażaną, lemoniada.

 

Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler. Zastrzega się zmiany w jadłospisie. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie. Wszystkie napoje i zupy mleczne: herbata, kakao, kawa zbożowa, mleko i kompot są dosładzane miodem. 

Smacznego! Zastrzega się zmiany w jadłospisie.

Skip to content